Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hopp til hovedinnhold

Bli inspirert

Goal

Få inspirasjon

.

 

Når man føler at man er i ferd med å miste gnisten og stå-på-viljen, kan det være fint å hente inspirasjon fra andres historier. Men pass på at du ikke måler deg selv opp mot andre.

Du har sikkert sett artikler og historier fra andre som har kjempet mot kreft. Det er flott og viktig å snakke om erfaringer, og det kan hjelpe både den som deler og andre rundt å fortelle. Og når man selv føler seg langt nede, kan det være mye styrke og inspirasjon å hente fra å høre om hvordan andre har klart seg gjennom lignende situasjoner.

Samtidig er det viktig å ha i bakhodet at alle reagerer forskjellig – også på kreft. Noen går i «overlevelsesmodus» og får styrke, mens andre opplever en form for motløshet. Husk at det kan gå opp og ned gjennom sykdomsforløpet; mens du ser noen med en nærmest umenneskelig styrke på ett stadium, kan det hende vedkommende møter en kneik på et senere tidspunkt. 

Derfor er det viktig å ikke sammenligne seg selv og sine reaksjoner med andre. Søk gjerne inspirasjon i andres styrke og historie, men husk at det bare er deg selv du får se det fulle bildet av. 

Derfor kan det være vel så nyttig å forsøke å finne inspirasjon i deg selv: Gjør mer av det som får deg til å føle deg bra, og som gir deg mestringsfølelse. Mange finner også inspirasjon og styrke i å hjelpe andre – bare ikke la det gå på bekostning av å hjelpe deg selv. 
 

Billys historie: Får hver note til å telle

På Billys jazzkonsert klimprer bassisten ut en jevn, taktfast rekke med dype toner.

Ta ansvar for egen helse

Tips om hvordan jeg kan ta ansvar for egen helse, inkludert å si ifra, være oppdatert og vite hva jeg har krav på av støtte og hjelp.

Freds historie: En humoristisk tilnærming til kreftdiagnosen

Fred lever av å få folk til å le. Men det har ikke alltid vært sånn.

Informasjonen som gis her er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell.

PP-UNP-NOR-0418