Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hopp til hovedinnhold

Relasjoner

family

Relasjoner

,

 

Livet kan endre seg betydelig når du får diagnosen kreft. Dette gjelder ikke bare for deg som har kreft, men også de som står deg nær. Det er helt opp til deg hvordan og når du vil snakke med folk i livet ditt om det du går gjennom.

Det kan være vanskelig å være pårørende til en kreftpasient. Å være ærlige med hverandre om hvordan dere har det, kan hjelpe dere med å takle utfordringer.

Husk at akkurat som du kan føle at du er på en følelsesmessig berg-og-dal-bane, føler dine kjære sannsynligvis det samme. De kan føle seg hjelpeløse og sinte for at det ikke er noe de kan gjøre for å hjelpe.

På disse sidene kan du lese mer om livet med kreft – uansett om det er deg selv, din ektefelle, din kollega, en forelder eller ditt barn som er rammet av kreft. Vi håper du kan finne inspirasjon til hvordan du kan støtte dine kjære og du finner også tips til enkle og praktiske måter å hjelpe, støtte og vise omsorg.

 

Besøk på sykehuset

Det kan føles skremmende å besøke noen på sykehuset. Men for dem som lever med kreftsykdom, kan støtte fra familie og venner hjelpe til …

Du har fått diagnosen kreft. Dine nærmeste har spørsmål.

Det kan ofte være vanskelig å snakke om kreft med dine nærmeste.

Tre måter å hjelpe din kjære på under kreftbehandling

En pårørende er en som stiller opp for en av sine nærmeste, som gir følelsesmessig omsorg og praktisk hjelp i nødens stund.

Tips for å hjelpe deg med å ta vare på en du er glad i

Det å være pårørende, og dermed den fremsete talsmannen for en du er glad i, er en viktig jobb.

Omsorgsfull kommunikasjon

Kommunikasjonstips til omsorgspersoner når en nær person har fått en kreftdiagnose

Hva skal jeg spørre om i stedet for "hvordan kan jeg hjelpe?"

Hvis en du er glad i lever med kreft, så vet du hvor viktig det er for vedkommende å oppleve støtte …

Informasjonen som gis her er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell.

PP-UNP-NOR-0411